Mikroskopla Tanışıyorum

Mikroskopla Tanışıyorum | İstanbul Pendik İlkokulu ve Ortaokulu |...

Minik mucitler yine iş başında. İyi Dersler İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri kulüp etkinlikleri kapsamında bu hafta da mikroskopla tanıştılar. “Mikroskopla Tanışıyorum” etkinliği, Öğrencilere deneysel çalışma süreci hakkında başlangıç düzeyinde deneyim kazandırmaya yönelik etkinlikte öğrenciler, mikroskobu, çalışma prensibini, parçalarını tanırken, mikroskop ile çeşitli gözlemler yaptılar. Deney öncesi mikroskopla ilgili bildiklerini ve kullandılarsa deneyimlerini paylaşan öğrenciler, temel bir deney süreci hakkında bilgilendiler. Deney öncesinde soğan bitkisi ve hamur maya hücrelerinin yapısına bakmadan, görmeyi düşündüklerini resimleyen öğrenciler, mikroskoptan baktıktan sonra ise gördüklerini resimlediler ve süreci değerlendirdiler.