Yeni Nesil Okul

Yeni Nesil Okul Yaklaşımları

Öğrenmeye, üretmeye odaklıdır. Yerelden aldığı enerji ile global yaklaşıma sahiptir. Kendine özgü yaklaşımları ile değişimin öznesidir.  Müfredat yapısı,  zenginleştirilmiş ve farklılaştırılmış içeriklere sahiptir. Eğitim sarmaldır. Bütünseldir.Programlar eklektiktir. Ulusal ve uluslararası eğitim ve öğretim programlarından istifa edilerek, yeniden yapılandırma ve kurgulama söz konusudur. Ödül bir disiplin ve teşvik aracı değildir. “İyi Dersler Okullarında” yapı;  sorumluluk ve İlkesellik üzerine kuruludur.

Beklentilerin farklılaşması ve problemlerin nitelik ve nicelik olarak artışı farkındalık katsayısı ve sistemsel alt yapıları güçsüz okulları, dış müdahalelere açık hale getirmektedir.

Dinamik yapıya sahip programlarda, sistemin ölçülebilir ve saydam olması inişler çıkışlar karşısında sigorta görevi yapar. Süreç yönetimi, zaman karşısında canlı bir organizma gibi okulun kendi dönüşümünü sağlama ve öğrencilerini geleceğe hazırlama üzerine kurgulanır.

Eksen ailesinin eğitim öğretim alanındaki yüzü olan “İyi Dersler Okulları” değişim ve gelişim konusundaki dinamik yapısıyla sektördeki gücünü lider yaklaşımlarla geleceğe taşımaktadır.