Gastronomi Atölyesi – Madde ve Değişim

Gastronomi Atölyesi – Madde ve Değişim | İstanbul Pendik İlkokulu...
  • Paylaş

Ünitemiz Madde ve Değişim. Ünitemiz kapsamında Gastronomi atölyesinde sıvı maddelerin nasıl katıya dönüştüğünü eğlenceli bir etkinlik yaparak daha iyi anladık. Konumuz kapsamında sıvı kek malzemelerinin ısı alarak (pişirerek) nasıl katıya dönüştüğünü gözlemledik. Aşçı abimizin yaptığı çorbanın içerisindeki suyun ısı alarak nasıl buharlaştığını, belli bir ısıya ulaşan sıvının kaynadığını gözlemledik. Son olarak çorba tenceresinin kapağı kapatınca su buharının nasıl yoğuşarak sıvı hale dönüştüğünü gözlemledik. Öğrencilerimiz bu etkinliklerle maddenin hallerini yaparak yaşayarak öğrenirken, kendi emekleri ile yaptıkları kekleri idarecilerimize ikram ederek iletişim ve sosyal becerilerini de güçlendirdi. 


İyi Dersler'e Katılın

Bizimle iyiyi keşfetmeye hazır mısınız?

Kayıt Bilgi Formu / Kariyer / Bize Yazın