Mangala Turnuvaları Başlıyorrrrrrrr!!!!!!!

Mangala Turnuvaları Başlıyorrrrrrrr!!!!!!! | İstanbul Pendik İlko...

Kaşgarlı Mahmut’un Divan-ı Lügat’it Türk’de sözünü ettiği Köçürme Oyunu, binlerce yıllık bir Türk Zekâ Oyunu’dur. Köçürme, dupduru bir Türkçe kelimedir ve göçürme, göç ettirme, aktarma anlamında kullanılmaktadır. Türklerden Araplara Mangala adıyla, oradan da dünyaya Mangala, Mankala, Mancala adıyla dağılmıştır.

Oyunun 4000 yıllık bir taşı Kazakistan’da Dastarbaşı’nda bulunmuştur. Tarihi araştırmalar Mangala Oyunu'nun Sakalar, Hunlar ve Göktürkler döneminde oynandığını göstermektedir.

Okulumuzda bu hafta turnuvası yapılacak olan Mangala oyununun ön elemeleri yapılacaktır. Elemeler her sınıfın kendi ders saatinde yapılacaktır. Oyun 3 el oynanacaktır. Her sınıf seviyesinden turnuva birincisi seçilip, sınıf birincileri arasından da okul birincisi seçilecektir. Öğrencilerimize şimdiden başarılar dileriz.