Arkadash'larımız İle Tanışma

Anaokulunda da Kodlama seviyesinden Robotik dersimize geçiş yaptık. Dash adı verilen eğitim robotlarımızla tanıştık.

Pendik İlkokulu ve Ortaokulu | Pendik İlkokulu ve Ortaokulu | İyi...
01 Mart 2019
  • Yazar : Sümeyye Şallı

Dash robotlar tabletler sayesinde kolayca programlanabiliyor.

Robotik eğitimleri, çocukların motor kabiliyetlerinin gelişmesine ve mekanik düzeneklerin çalışma prensiplerini öğrenmelerine yardımcı olmaktadır. Bu setler sayesinde çocuklar, bu yetenekleri eğlenceli bir şekilde vakit geçirerek edinirler ve geliştirirler.

Ayrıca bu setler, çocukların sadece motor becerilerini ve mekanik yeteneklerini geliştirmemektedir. Çocukların sahip olduğu bu setler, programlanabilir olmaları sebebiyle çocukların algoritma mantığını da kavramalarını sağlamaktadır. Algoritma, bir problemin çözümü için gerekli olan adımları belirten bir terimdir. Bunu öğrenen ve geliştiren çocuklarsa, hayatlarında karşılaştıkları her sorun için çözüm üretebilme becerisini elde etmiş demektir.