Tırnak Yeme Davranışının 10 Nedeni

Tırnak Yeme Davranışının 10 Nedeni | İyi Dersler | Özel Okul
20 Aralık 2017
  1. Tırnak yeme bir güvensizlik belirtisidir.
  2. Aile içinde aşırı baskılı ve otoriter bir eğitimin uygulanması,
  3. Çocuğun sürekli azarlanarak eleştirilmesi,
  4. Kıskançlık,
  5. Yeterli ilgi ve sevgi görememe,
  6. Anne baba geçimsizlikleri, anne babanın sık sık kavga etmesi,
  7. Ailedeki sorunlar,
  8. Anne babanın aşırı kaygılı olması,
  9. Çocuğun aşırı derecede koruyup kollaması,
  10. Anne babanın çocuklar arasında ayrım yapması çocuklar arasında kıskançlığa yol açar.

Tedavi Ve Alınabilecek Önlemler

1. Çocuğu azarlamak, korkutmak, ceza vermek gibi zorlayıcı yöntemlerin uygulanması yararlı olmamaktadır.
  2. Çocukları korku kaygı yaratacak durumlardan uzak tutmak gerekir.
  3. Küçük çocukların kaygı korku verici televizyon filmlerini izlemeleri, kavgalı olaylarda bulunmaları çocuğu heyecanlandıracağı için sakıncalıdır.
  4. Tırnak yiyen çocuklara geceleri yatarken eski hafif eldivenleri giydirmek.
  5. Çocuk gece tırnaklarını yemek veya ısırmak istediğinde hatırlatıcı olması bakımından yararlı olabilir.
  6. Parmak ve tırnağa acı fakat zararsız bir sıvı sürülebilir. Bu hem hatırlatıcı ve hem de tırnağını ağzına götürdüğü zaman acı ile birleştiğinde terk etmeye yardımcı olabilir.
  7. Sinema, televizyon izlerken veya radyo dinlerken onun ağzını çiğneyecek bir şeyle meşgul etmek tırnak yemenin ve ısırmanın yerine gelecek bir etkinlik olabilir.
  8. Çocuğun kendi tırnak bakımıyla uğraşması da yararlı olabilir. Bunun içinde çocuğa manikür ve pedikür malzemeleri alınabilir.