Ritim Perküsyon Çalışmalarının Önemi

Ritim Perküsyon Çalışmalarının Önemi | İyi Dersler | Özel Okul
20 Aralık 2017

Çocukların okul öncesi dönemden itibaren müzik ve ritim ile tanışmaları; duygularını ifade edebilme, karşı tarafı anlayabilme, iletişim kurabilme, aldığı rolü üstlenebilme, müzik estetik kazanımı açısından önemli rol oynar. Müzik ve ritim aynı zamanda çocuğun kendine güvenmesini sağlayarak özgüven duygusunun gelişmesine yardımcı olur. Çocukların ritim tutarken düzenli düzensiz yaptıkları hareketler küçük ve büyük kas gelişimini destekler. Orff destekli ritimsel çalışmalarımız psikomotor gelişimine ve duygularımızı ifade etmemize yardımcı olur. Ortaokul seviyesinde ritim çalışmaları; ruh halini değiştirmesine veya içinde bulunduğu ruh halinin devamını sağlamasına yardımcı olur. Eğlenceli bir müzik ya da hızlı neşeli bir ritim ile kan basıncımız artar ve hareketleniriz. Dikkatimizi toplamamıza yardımcı olur. Ritmin akışına uyum sağlamamız bizi motive eder. Ritim çalışmalarında yaratıcı yönlerini keşfetmeleri, zihinsel olarak rahatlamaları ve sosyalleşmeleri amaçlanarak takım çalışması, koordinasyon, konsantrasyon süresinde uzama, stres atma vb. kazanımlar olur.