Stone Art Design

Stone Art Design | İstanbul Pendik İlkokulu ve Ortaokulu | Özel O...

Ana malzemesi deniz taşları olan Stone art yani taş tasarım sanatı atölyesi çocukların hayal güçlerini gerçekçilik ile birleştirerek materyaller üzerine yansıtma amacı güden bir sanat çalışmasıdır.

Çocukların her zaman her koşulda karşılaşıp bulup dokunabildikleri her doğa malzemelerinden yararlanılarak bilişsel düşünme becerilerine destek vermek en önemli amacıdır.

Stone art çocukların yaşamda gördükleri keskin çizgilerle tanımlanan varlıkların, keskin çizgileri olmayan taşlar ile gerçekliğe dönüştürme evresinde el-göz koordinasyonlarını geliştirir.

Kaba motor – ince motor gelişimleri desteklenir.

Özgürce hayal etme, kendilerini dilediğince ifade etme yetileri hız kazanır.

Ruhlarında var olan betimleme – seslendirme kısacası kompozisyon kurma becerilerini geliştirmeye yardımcı olur.

Kalıpların dışında kullanılan varlığı ile keşfetme güdüleri desteklenir.

Yaşamın gizemli ve keyifli yokluğunun farkında olan çocuklar mutlu, hevesli olan yeni nesildir.

Stone art yeni neslin sanatsal destekleyicisidir.