Sayılar Kurabiyesi Hazırlıyoruz.

Sevimli Kuzular, Mutlu Karıncalar ve Çalışkan Arılar sınıfı gastronomi atölyesinde minik elleriyle birbirinden lezzetli kurabiyeler pişirdiler.

Sayılar Kurabiyesi Hazırlıyoruz. | İstanbul Pendik İlkokulu ve Or...
10 Ocak 2020
  • Yazar : Güldamla AKTAŞ

Bizi bekleyen eğlenceli sayı kurabiyeleri haberini çocuklara verdik. Öğrencilerimize un, tereyağı yumurta, şeker görsellerini gösterdik. "Bu  malzemelerle ne yapacak olabiliriz?" diye sorular sorarak cevaplar aldık. Çocukların "kurabiye" cevabına ulaşmaları sağlandıktan sonra malzemeleri alıp çocuklarla gastronomi atölyesine gittik. Malzemeleri hep birlikte inceledik. Çocuklara kurabiyeleri iş birliği içinde yapmaları gerektiğini anlamalarını sağlayacak sorular yönelttik. Kurabiyeleri sayı  seklindeki kalıplarla şekil verip fırına verdik. Çocuklar kurabiyelerin pişmesini beklerken iş birliği değeri ile ilgili sohbet ettik.Onlara neleri iş birliği ile yapmanın hayatımızı kolaylaştırabileceğini sorduk. Kurabiyeler piştikten sonra çocuklara kurabiyelerin bir kısmını ikram ettik. Kalan kurabiyeleri de paketleyerek ailelerimize gönderdik.