Sancaktepe Bilim ve Deney Merkezine Gezi

Sancaktepe Bilim ve Deney Merkezine Gezi | İstanbul Pendik İlkoku...

Anaokulundan liseye kadar tüm fen ve teknolojiye ilgi duyan, bilgi, bilim ve teknolojiyi etkin olarak kullanabilen, doğanın temel işleyiş mekanizmalarını günümüzün bilimsel bakış açılarıyla değerlendirip kendisi ile yaşadığı doğal ortamlar arasındaki etkileşimleri en iyi şekilde algılayarak yorumlayabilen bireylerin yetişmesine katkı sağlayabilmek amaçlı kurulan Sancaktepe Bilim ve Deney Merkezine İyi Dersler Ortaokulu öğrencileri ile güzel bir gezi yaptık.

Bu faydalı gezide öğrencilerimiz 9 metre çapında küresel ekrana sahip planetaryumda, 360 derecelik açıdan 3 boyutlu olarak uzayla ilgili gelişmelerin gösterildiği sunumları izlediler. Ayrıca öğrencilerimiz yıldızların gözlenebileceği gözlemevi ve çeşitli deney düzeneklerinin bulunduğu bilim atölyesini de görme fırsatı buldular. Serbest zamanda kendilerinin de deneyler yapabildiği bu eğlenceli gezimizi Geleceğin Bilim İnsanı sertifikalarını almaya hak kazanarak sonlandırdık.