Sağlıklı Dişler Neşeli Gülüşlerrrr : )

Sağlıklı Dişler Neşeli Gülüşlerrrr : ) | İstanbul Pendik İlkokulu...

Ağız ve Diş Sağlığı Neden Önemlidir?
Kişisel hijyenin en önemli parçalarından biri de ağız ve diş sağlığıdır. Ne yazık ki dayanılmaz ağrılar başladığında aklımıza dişlerimiz gelir. Oysa diş ağrısı oluştuktan sonra yapılacak tedaviler, diş çürüğünü önlemeye yardımcı basit uygulamalara göre çok daha zordur. Bu nedenle, küçük yaşlardan itibaren diş sağlığını korumaya yönelik uygulamaları yerine getirmek çok önemlidir.
Dişlerimizi korumanın en etkili yolu düzenli olarak fırçalamaktır. Dilimizin yapısı oldukça pürüzlüdür ve bakterilerin yaşaması için elverişli bir ortamdır. Yemek sonrası ağzınızda ve dişinizde kalan artıklar milyonlarca mikrop için yeterli besin kaynağını oluşturur. Özellikle şekerli yiyecek artıkları asit oluşturarak dişlerin zarar görmesine neden olur. Eğer, dişlerinizi fırçalamazsanız dişler çürümeye başlar.

2-A sınıfı olarak diş sağlığı ile yapmış olduğumuz etkinlikte bir resim çıkardık. Bu resim üzerine beyaz fasulye ile sağlıklı diş, barbunyalardan çürük diş yaptık. İYİ DERSLER OKULLARI’ NIN akıllı 2. Sınıf öğrencileri sağlıklı bilgiler öğrenirken diğer taraftan da eğlendiler.