Robotlar Anatolıum’da

Anatolium AVM’de gerçekleştirilen pek çoğu insani boyutlarda olan ve yüzde yüz yerli üretim olan yaklaşık 100 adet robotun sergilendiği etkinliğe katıldık.

Robotlar Anatolıum’da | İstanbul Pendik İlkokulu ve Ortaokulu | Ö...
19 Şubat 2020
  • Yazar : Sümeyye Şallı
  • Editör : Alev Kaya

Robotlar gündelik hayatta da yerlerini aldılar. Artık birçok alanda robotlarla karşılaşmak mümkün hale geldi. Mutfaklarda, hastanelerde, hatta restaurantlarda bile… Anatolium AVM’de gerçekleştirilen etkinlikte, pek çoğu insani boyutlarda olan ve yüzde yüz yerli üretim olan yaklaşık 100 adet robotun sergilendiği etkinlikte İyi Dersler Okulları olarak biz de yerimizi aldık.

Açılan sergide robotların ilk gününden günümüze kadar hangi aşamalarla geldiği açıkça sergilenmiş, hatta gelecekte nasıl devam edeceğinin hikâyesine de yer verilmişti. Garson ve hostes robotlarla oldukça ilgilenen öğrencilerimizle, günlük hayatta işletmelerde robotlar olsa neler olurdu; maaliyeti ve iş yükünü nasıl hafifletirdi sorularını tartışarak gezimizi tamamladık.