Robo Robo Uaro Robotik Kodlama Setleri

İkinci dönem itibari ile Vida, tornavida ve çeşitli sensörlerin bulunduğu yeni gelen “ROBO ROBO UARO” isimli setlerimizle çalışmaya başladık.

Robo Robo Uaro Robotik Kodlama Setleri | İstanbul Pendik İlkokulu...
20 Şubat 2020
  • Yazar : Sümeyye Şallı
  • Editör : Alev Kaya

İlk dönem kodlama dersinde code.org sitesinden etkinliklerimizi tamamlayarak öğrencilerimizle kodlama konusunda epeyce ilerlemiş bulunduk. İkinci dönem itibari ile artık robotik dersine giriş yapıyoruz. Vida, tornavida ve çeşitli sensörlerin bulunduğu yeni gelen “ROBO ROBO UARO” isimli setlerimiz ile çalışmaya başladık. UARO kodlama robotu, interaktif kodlama programını ve robotu birleştiren yenilikçi bir üründür. Kodlama ve robot parçalarını bir araya getiren çocuklarımızın yaratıcılık, mantıksal düşünme, düşünme yeteneğinde gelişim ve anlayış açılarını geliştirmelerine büyük ölçüde yardımcı olan yeni bir eğitim konseptidir. Setlerimiz pil ile çalışıyor ve ilkokul öğrencilerinin kullanımı için öğrencilere zararsız ve kullanımı kolay olacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca istedikleri şekli kolayca şekillendirebilirler. Bu setler sayesinde çocuklar robotik dersine hazırlanırken aynı zamanda vida ve tornavida kullanımını öğrenecekler. Hatta Göz ve ellerin koordinasyonuna ve montaj sürecinde küçük kasların gelişimine yardımcı olacak psikomotor becerisi gelişecektir. İlk dersimizde kendimizi bir Robot Arkadaş yaptık. Bu robot arkadaşın gözlerinde bulunan ledler sayesinde pilden aldığı enerji ışık enerjisine dönüştürdüğünü gözlemledik.