MUN ( MODEL UNİTED NATİONS ) CONFERENCE

Mun Konferansına (Model United Nations Conference) ortaokul öğrencilerimiz ile katıldık.

MUN ( MODEL UNİTED NATİONS ) CONFERENCE | İstanbul Pendik İlkokul...
16 Nisan 2019
  • Yazar : Dilara Pamukçu

13-15 Nisan tarihleri arasında Majole Eğitim Danışmanlığı tarafından Kuşadası'nda gerçekleştirilen Mun Konferansına (Model United Nations Conference) İyi Dersler ortaokul öğrencileri ile katıldık.

"Join, Learn, Experince" (Katıl, Öğren, Tecrübe et) sloganı ile gerçekleştirilen konferansa Türkiye'nin birçok şehrinden öğrenciler katıldı. Konferansın amacı geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızda dünya sorunlarına dair farkındalık oluşturmak, problemlere çözüm üretebilme, işbirliği yaparak çalışabilme, araştırma yapabilme, kendini ifade edebilme ile İngilizce kullanım becerilerini geliştirmektir.

Yabancı komite başkanları tarafından yönetilen komitelerde öğrencilerimiz açılış konuşmalarını yaptıktan sonra nükleer silahlar, ifade özgürlüğü ve hayvan hakları konularında münazaralar yaptılar. Ürettikleri çözümlerin ve edindikleri tecrübelerin yanında vardıkları en önemli sonuç daha iyi bir dünya için el ele çalışmamız gerektiği bilinciydi.