Masal Dünyasına Bir Yolculuk

23.03.2018 – 10.04.2018 Tarih aralığında Yaratıcı Yazarlık Atölyesi “Masal Yazma Yarışması” düzenlemiştir.

Masal Dünyasına Bir Yolculuk | İstanbul Pendik İlkokulu ve Ortaok...
10 Nisan 2018

“Masal Dünyasına Bir Yolculuk “ başlıklı yarışmamıza ortaokul öğrencileri ve öğrenci velileri katılacaktır.

Masal Kitaplarının Çocuklara ve Yetişkinlere Yararları

• Çocuklar, masallardan çok zevk alır ve eğlenirler.
  • Çocuklar,  masallardan çok şey öğrenirler. (duygular, davranış, arkadaşlık vs)
  • Masallar hayal güçlerini geliştirir.
  • Çocuklar, masal kahramanları için çözümler bulurlar. Problem çözme becerileri gelişir.
  • Çocuklar, masallar sayesinde yaratıcı düşünmeye ve soru sormaya başlarlar.
  • Masal resimleri çocukları resim yapmaya teşvik eder. Yaratıcılıklarını geliştirir.
  • Çocuklar masallar sayesinde okumayı severler.
  • Masallar çocukların kelime hazinelerini artar.
  • Masallar; okumayı, alfabeyi, sayıları, matematiği, hayvanları, ormanları, çiçekleri, ağaçları, mevsimleri kitaplarla öğrenirler.
  • Masallarda okudukları ile gerçek dünya arasında anlamlı ilişkiler kurarlar.
  • Masalların sadece çocuklara faydası yoktur, aynı zamanda anne, baba ve öğretmenlere de yararları çoktur. Resimli çocuk (masal)
    kitapları sayesinde, büyükler, dünyaya çocukların penceresinden bakabilirler.
  • Büyükler olayları çocuk gözüyle değerlendirebilir, çocuk olmanın ne olduğunu anlayabilirler.