Kış Geldi.

Kış mevsiminin gelmesiyle kış temalı etkinliklerimize başladık.

Kış Geldi. | İstanbul Pendik İlkokulu ve Ortaokulu | Özel Okul
10 Ocak 2020
  • Yazar : Güldamla AKTAŞ

Kış etkinliği kapsamında çocuklarımıza mevsimler panomuzdaki kış mevsimi ile ilgili afişi gösterdik. Kış sebze ve meyve resimlerini tanıttık. Daha sonra aralık, ocak ve şubat aylarının kış mevsiminin ayları olduğunu söyledik. Bu nedenle bu mevsimde kalın giysiler giyildiğini hatırlattık. Kış mevsimine ait meyve ve sebzelerin neler olduğunu ve özelliklerini anlattık. Kış mevsiminde kardan adam yapıldığını ve kar topu oynandığını söyledik. Ardından hep birlikte masaya geçip kardan adam yapmak için kolları sıvadık. Beyaz yapışkanlı simli evalardan büyüklü küçüklü daireler kestik ve parçaları üst üste gelecek şekilde yerleştirdik. Kırmızı şapka, turuncu burun oynar siyah gözler ve parçaları yerlerine yapıştırmak suretiyle etkinliğimizi tamamladık.