Hocaların Hocası Ayla Ağabegüm

Okulumuz, kültür ve sanat hayatımıza eserleri ile katkı sağlayan günümüzün önemli şahsiyetlerini hatırlamaya devam ediyor.

Hocaların Hocası Ayla Ağabegüm | İstanbul Pendik İlkokulu ve Orta...
02 Ocak 2019
  • Yazar : Müjgan ÖZDEMİR KİLİT

Yazdığı kitaplarla, dergi yazıları ve verdiği konferanslarla tanınan aynı zamanda öğretmenlik de yapan Ayla Ağabegüm’ün öğretmenlik anılarını öğretmenlerimizle paylaştı. Bir öğretmenin, yalnız sınıfının ve okulunun değil toplumun da öğretmeni olması gerektiğinin altını çizdi. Biz öğretmenlerin Türkiye’nin öğretmeni olmayı başardığımızda, mesleğin hakikattine ereceğimizin altını çizdi. İyi Dersler Okulları öğretmenlerinin sorularıyla koyulaşan sohbet, samimi ve sıcak bir ortamda geçti. Toplum mimarı olarak hafızamızda yer etmiş Ayla Ağabegüm İkinci üniversitem dediği “Türk Edebiyat Vakfında“ geçirdiği yıllarını, Ahmet Kabaklı’ya dair anılarını anlatırken o günleri yeniden yaşıyor gibiydi. Hocam senden ne çok şey öğrendik. Işığınızda yol bulabilmek, başkalarına sizin gibi ümit olabilmek dileğiyle... Program Ayla Ağabegüm Hanımefendiye günün anısına öğrencilerin hazırladığı portresini takdimiyle son buldu. Bu takdimde okulumuzun Genel Müdürü Mustafa Kemal Çalıkçı, Ayla Ağabegüm’le ilgili “ O bildiklerini öğretmenin hazzını doruklarda yaşan bir münevverdir. Gözlerimize bakınca sevinci de hüznü de tanıyandır. Toplumun kanayan yaralarını sarmak için mücade etmekden asla bıkıp usanmayandır. O herkesin gönül hocasıdır.” diyerek duygularını dile getirdi.