Engelliler Haftası

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında okulumuzun öğrenci ve öğretmenlerine hocamız Mustafa Öztürk ve milli sporcumuz Ümit Can Kaya söyleşi yaptılar.

Engelliler Haftası | İstanbul Pendik İlkokulu ve Ortaokulu | Özel...
10 Aralık 2019
  • Yazar : Sultan SAĞDIÇ

1992 yılından bu yana 3 Aralık Birleşmiş Milletler tarafından ''Dünya Engelliler Günü'' olarak kabul edilmiştir. Dünya Engelliler Günü'nün amacı tüm dünyada gerçekleştirilen organizasyonlarla, engelli insanların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve onların anlaşılmasını sağlamaktır.

Biz de bu farkındalığı okulumuza yansıtmak için hafta boyunca bazı öğrenci ve öğretmen arkadaşlarla beraber aldığımız işaret dili eğitiminin ardından video klip çekerek "Sev Kardeşim" şarkısını onlar için anlaşılabilir hale getirmeye çalıştık. Okul etkinliği olarak ise bilek güreşinde Romanya'daki yarışmada dünya 1.si, Yunanistan'da Avrupa 1.si olan engelli milli sporcumuz Ümit Can Kaya ile değerli hocamız Mustafa Öztürk engellilerin günlük hayatta yaşadığı zorlukları ve buna rağmen başarılarını okul öğrencilerimize aktardı. Keyifli söyleşinin ardından okulumuza kattıkları için teşekkür plaketi takdim edildi.