Dünya İklimleri Söylenildiği Kadar Uzak Değilmiş

Dünya İklimleri Söylenildiği Kadar Uzak Değilmiş | İstanbul Pendi...

Dünyanın farklı doğal ortamlarındaki insan yaşantılarından yola çıkarak iklim özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur.

Kazanımından hareketle 6.sınıf öğrencilerimizle grup çalışması yaptık. Bu ders etkinliğimizi öğrencilerimizle planladık. Dünya iklimleri ile ilgili her grup afiş, iklimi tanıtan görsel, tasarım ürünü gibi materyallerle sunarak karşılıklı soru cevap dersimizi konferans salonunda işledik. Dersin daha kalıcı hale gelebilmesi için yaparak yaşayarak ve üst düzey düşünce becerilerini işe koştuk. Her öğrencinin iklimi analitik bir bütünlük içinde anlatması, sunumunda kullandığı materyalleri tasarlaması grubun başarısının diğer öğrenciler tarafından değerlendirilmesi eleştirel bakabilme ve öğrendiği bilgiyi günlük yaşamında nerde kullanabileceği ile ilgili çıkarımları konuştuk. Galiba süreçte öğrenci olunca öğrenme daha anlamlı ve kalıcı oluyor. İçselleşme hızlanıyor.