746. Vuslat Yıl dönümü (Şeb_i Arus)

İyi Dersler Okullarında 746. vuslat yıl dönümü anma programı düzenlendi.

746. Vuslat Yıl dönümü (Şeb_i Arus) | İstanbul Pendik İlkokulu ve...
21 Ocak 2020
  • Yazar : Alev Kaya

Mevlanayı anmak elbette bir güne bir haftaya bir aya sığmaz. Bizler de elimizden geldiğince onu  anlamaya çalıştığımız bir program düzenledik.Programımıza  anaokulu öğrencilerimizin şirin ama görkemli semazen gösterisiyle başladık. Miniklerimiz koca yürekleriyle Mevlana'dan öğütler paylaştılar.
Programın sonrasında Prof. Dr. Çağdaş Şenyürek "Mevlevi olmak nedir, semah özünde neyi barındırır, onu bilmek ile anlamak aynı mıdır? " sorularını cevaba kavuşturduğu ve değerli tecrübe ve bilgilerini bizlerle paylaştığı bir konuşma gerçekleştirdi.
Programımız iki Mevlevi üstadının şiiri ve muazzam bir semah gösterisiyle son buldu. Umuyoruz damaklarda hoş bir tat ile konuklarımızı uğurlamışızdır.
Tüm katkı ve katılımlarından ötürü, tüm öğretmen öğrenci, ve velilerimize teşekkür ederiz.