6-B Sınıfının Motivasyon Etkinliği

6-B sınıfı öğrencilerimiz danışman öğretmeni Dilar İKİSİVRİ ile motivasyonlarını arttırmak için bowling oynayarak ders stresinden uzaklaştılar.

6-B Sınıfının Motivasyon Etkinliği | İstanbul Pendik İlkokulu ve...
23 Ekim 2019
  • Yazar : Dilar İkisivri

6-B sınıfı öğrencilerimiz danışman öğretmeni Dilar İKİSİVRİ ile motivasyonlarını arttırmak için  bowling oynayarak ders stresinden bir nebze uzaklaştılar. Hem rekabetin hem de takım ruhunun hissedildiği oyun sonrasında hep birlikte yemek yediler.

Motivasyon neden önemlidir?

En basit tanımıyla motivasyon,belirli bir eylemi ve işi gerçekleştirmek üzere kişinin kendinden veya dışarıdan almış olduğu güçle davranışlarından kararlı ve istekli olmasını,bir amaç doğrultusunda harekete geçmesini ifade eder. Yani motivasyon davranışlarımızı etkileyen önemli bir güçtür; bizi belirli bir hedefe veya amaca doğru harekete geçirir, çalışmaya teşvik eder. Motivasyon özellikle okul yaşantısında öğrenciler, iş yaşamında ise çalışanlar için oldukça önemli bir kavramdır. Çünkü verimli, düzenli ve istekli bir şekilde çalışmalarına olanak tanır. Bu da başarıyı şansını arttıran bir faktördür.