2 - A Akıl Oyunları

2 - A Akıl Oyunları | İstanbul Pendik İlkokulu ve Ortaokulu | Öze...

Zekâ oyunları oynamak, bulmaca ve su doku çözmek, satranç oynamak, rubik küp çözmek, kelime oyunları oynamak gibi aktiviteler beyne egzersiz yaptırdığı için odaklanmayı ve hatırlamayı arttırıyor. Ayrıca zekâ oyunları her yaş grubundan kişiye çabuk karar verme çözüm odaklı düşünme bir sonraki aşama hakkında fikir yürütme ve öngörme olasılıkları hesaplamayı mantığı etkili ve yetkili şekilde kullanma becerisini kazandırır. Beyni yaşlanmaya Demans ve Alzheimer gibi beyni tüketen hastalıklara karşı korur.

Bunun yanı sıra zekâ oyunları oynayan ve başarılı olan kişilerin kendilerine olan güvenleri artar. Zekâ oyunları yüksek konsantrasyon gerektirdiğinden kişilerin dikkat ve konsantrasyon seviyelerini arttırır. Zekâ oyunları kişileri düşünmeye ittiğinden; onlara araştırmacı, sorgulayıcı bir bakış açısı benimsetir.

Yaşlanmayı durdurmak imkânsız fakat yavaşlatmak mümkündür. Siz de zekâ oyunları oynayarak çocuklarınızın ve kendinizin beyin kalitesini arttırabilir yeni yetenekler öğrenebilirsiniz

Bu bilgileri paylaştıktan sonra akıl  oyunlarının ne kadar önemli olduğunu hatırlamış olduk. Akıl oyunları atölyemizde bu hafta mangala oyunumuza devam ettik. Benimle oyun oynamaya can atan öğrencilerimle güzel ve keyifli oyunlar oynadık.