14 Mart(3,14) Dünya Pi Günü

14 Mart(3,14) Dünya Pi Günü | İstanbul Pendik İlkokulu ve Ortaoku...
19 Mart 2019
  • Yazar : Sultan SAĞDIÇ

Dünya Pi Günü, matematik sabiti pi sayısı anısına kabul edilmiş ve her yıl 14 Mart'ta kutlanmaktadır. Nedeni ise 3. ayın 14 ü pi sayısının yaklaşık değeri 3,14 ü anımsatmasıdır. Yunanca’da çevre sözcüğünün ilk harfinden alan, bir dairenin çevresinin çapına bölünmesi sonucu, matematikte kullanılan sayıdır. Değerinin tam olarak bilinmezken genel bir ifadeyle 3 ya da 3,14 olarak kabul edilen, sürekli kullanılış tarihi 250 yıl kadar önceye dayanan sabit kılınan bu sayı 'Pi Sayısı' olarak anılmaktadır.

İyi Dersler Okulu olarak bu günü öğrencilerimizle organizasyon yaparak en eğlenceli şekilde kutladık. Öğrencilerimiz pi' yi daha iyi tanımak ve tanıtmak için 6 tane stant kurdular. Stantlarımız pi origamisi, pi sayısında doğum gününü bulma, pi sayısını hesaplama, pi yemekleri, pi city ve pi bileklikten oluşmuştur. Stantlarımızın yanında pi ile başlayan kelimeler, pi resim sergisi ve pi günü hatırası fotoğraf köşesi de bulunmaktaydı. Yemek menümüz pi ile başlayan yemeklerden oluşmaktaydı. Okulumuzun matematik öğretmenleri ve müzik öğretmenin işbirliğiyle pi şarkısı klibi çekilmiştir. Öğrencilerimiz, diğer öğrencilerin pi hakkında neler bildiğini merak etmiş ve röportaj hazırlamışlardır. 5. sınıflarımız arasında pi atışması gerçekleşmiştir. Pi' nin basamak ezberleme yarışmasında 6.B sınıfından Alara Şevval Erdoğan birinci olmuştur. Bu güzel günü okulumuzun ortaokul öğrencileri ile pi şeklinde fotoğraf çekilerek sonlandırdık. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.