UZAY KAMPI TÜRKİYE

Dünyanın İkinci, Türkiye’nin İlk ve Tek Uzay Kampı Olan Uzay Kampı Türkiye İyi Dersler'de Sunum Gerçekleştirdi

UZAY KAMPI TÜRKİYE | Kayseri Konaklar İlkokulu ve Ortaokulu | Öze...
11 Aralık 2019

Uzay Kampı Türkiye, dünyanın ikinci, Türkiye’nin ilk ve tek uzay kampıdır. Kamp programları çerçevesinde 9-15 yas grubu arasındaki öğrencilerimize uzay bilimleri ve teknolojileri alanında uygulamalı eğitim verilmesiyle ilgili sunum gerçekleştirildi.

Öğrenciler, sunulan farklı programlara katılarak uzay bilimlerini NASA’nın astronotlar için tasarladığı simülatörleri kullanarak Eğitim merkezlerinde yaklaşık birebir ölçülerde uzay mekiği modeli, astronotların uzaya gitmeden önce eğitim aldıkları simülatörlere benzer simülatörler, planetaryum (sanal gökyüzünün oluşturulduğu yıldız evi) gibi eğitim araçlarıyla öğrenci merkezli ders anlatımına katılmış olurlar.