Satranç Turnuvası

Satranç, hayatın mikro modelini anlamaya çalışan bir düşünce bilimidir

Satranç Turnuvası | Kayseri Konaklar İlkokulu ve Ortaokulu | Özel...
01 Haziran 2019

Satranç bilimi; insanın, psikolojisini, karakterini ve çok yönlü düşünce yapısını geliştirerek, akıl çağına hazırlayan çok önemli bir eğitmendir. Satranç oyuncusu pozisyonlar hakkındaki öngörülerini ve stratejilerini yansıtarak sonuçlarını hemen görme imkanı bulur. Dolayısıyla kişiler yanlış ve doğrularını anında değerlendirebilmektedirler. Satranç ve eğitim konusunda pek çok araştırma olduğunu biliyoruz. Tüm bu araştırma sonuçları; düzenli olarak ilgilenilmesi halinde algılama, bellek, dikkat ve muhakeme becerilerini geliştirerek özellikle soyut zekanın gelişimine katkıda bulunduğu noktasında birleşmektedir.

Okulumuzda Anaokulu çağında başlayan satranç dersi 1.,2.,3. ve 4. sınıflarda uygulamalı branş dersi olarak eğitimde yer almaktadır. Ayrıca özel ilgisi ve yeteneği olan öğrencilerimize ders dışında satranç kulübümüzde de eğitim verilmektedir.

31 Mayıs Cuma Günü Okulumuzda yapılan Satranç Turnuvası ile öğretilen taktikleri kısıtlı sürede uygulamalarını sağlayarak öğrenmeyi kalıcı kılmak, seçilen sınıf ve okul takımı oyuncularının açılış, oyun ortası ve oyun sonunu geliştirmek, strateji ve taktiklerini güçlendirmek ayrıca farklı açılış ve varyantları derinleştirerek uygulamalarını sağlamak amaçlanmıştır.