ORYANTASYON EĞİTİMİ

Okula uyum kavramı çocukların yeni ve farklı bir eğitim ortamına geçiş süreçlerini tanımlar

ORYANTASYON EĞİTİMİ | Kayseri Konaklar İlkokulu ve Ortaokulu | Öz...
05 Eylül 2019

Okula uyum kavramı çocukların yeni ve farklı bir eğitim ortamına geçiş süreçlerini hem tanımlayan hem de bu geçişin hedeflenen sonucu olarak kullanılan bir kavramdır. Okula uyum sürecinde çocuğun tüm gelişim alanları dikkate alınarak, yeni girdiği eğitim basamağındaki ortama adapte olması ve bunun sonucunda da ilerideki sosyal ve akademik başarısının arttırılması sağlanmalıdır.

Çocukların ve ailelerin okula aidiyet duygularının geliştirilmesi okula uyum için önemli bir araçtır. İyi Dersler İlkokulunda bugün uyum sürecinin ilk gününü tamamladık. Öğrenciler sınıf öğretmenleri ve branş öğretmenleri ile etkinlik yaptılar. Okula uyum zaman alan bir süreçtir. İyi Dersler Okulu Öğretmenleri, Öğrencileri ve velilerine bu süreci iş birliği içinde en güzel şekilde yönettikleri için teşekkür ediyoruz.