Lale Festivali & Genç Kızılay Kermes

Özel İyi Dersler İlkokulunda Lale Festivali ve Genç Kızılay Kermesi birarada

Lale Festivali & Genç Kızılay Kermes | Kayseri Konaklar İlkokulu...
24 Nisan 2019

Yüzyıllar önce Anadolu´nun lalesi saray bahçelerini süslemiş. Görsel renk şöleniyle gözleri doldurmuş ve aynı zamanda lale Türklük simgesi olan bir çiçektir. Sanat motiflerinde yer almış özellikle ebru sanatı lale motifi ile başlamıştır.

Diğer çiçeklerin yanı sıra lale her dönemde daha özel, daha asil bir çiçek olarak değerini korumuş. Hatta Osmanlı İmparatorluğunun şaşalı ve gösterişli zamanına Lale devri denmesi de hiç boşuna değildir.

Lale çiçeği zarafet, asalet ve güzelliktir. İyi Dersler Okulları olarak düzenlenen Lale Güzeli yarışması birincisi olan Okul Öncesi Öğrencimiz Türkan ÇABAŞ´ı tebrik ederiz.

Genç Kızılay Kayseri ve ERÜ Topluluğu olarak “Bir Gönülden Ötekine” projesi ile Özel İyi Dersler İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında kermes düzenlendi. Kermes için emeği geçen velilerimize, öğrencilerimize ve sayın Ali ERDOĞAN beye bu güzel proje için teşekkür ederiz. . .