Hami Projesi

Hami Projesi Kapsamında İyi Dersler Okulları; Mehmet Bükem Somtaş, Mustafa Yazar  Ve Fatoş Büyükkuşoğlu İÖO. İdarecileri ve öğretmenleri bir araya geldiler

Hami Projesi | Kayseri Konaklar İlkokulu ve Ortaokulu | Özel Okul
12 Nisan 2019

2023 Eğitim vizyonu çerçevesinde resmi ve özel okulların etkileşimini artırmak öğrencilerin akademik başarı ve sosyal becerilerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla MEB tarafından yürütülen .

‘Hami Projesi’, yeteneklerin, değerlerin, becerilerin paylaşıldığı sosyal dayanışmayı hedefliyor. Proje kapsamında, özel ve resmi okullar arasında güçlü bağlar kurularak etkileşim sağlanıyor. Toplam         5 bin 428 okulda yürütülen projede, ‘sosyal etkinlik’, ‘akademik başarı’ ve ‘Ar-Ge’ faaliyet alanlarında ortak çalışmalar yapılmaya başlandı. Bu bağlamda İyi Dersler Okullarında Gerçekleştirilen toplantıda Okul Müdürü Ali ERDOĞAN; Sosyal etkinlik çalışmalarında, çocukların evrensel, milli ve manevi erdemlerle birlikte yaşam becerilerinin geliştirilmesine yönelik ortak faaliyetler, doğal, tarihi ve kültürel mekanlar ile bilim-sanat merkezleri ve müzeler gibi okul dışı öğrenme ortamlarına yönelik çalışmalar yürütüleceğini belirtildi.

Akademik başarının artırılmasına yönelik çalışmalar ise öğrencilerin, eğitim öğretim süreçlerinde sosyal girişimcilikle tanışarak, toplumsal problemlere çözüm aramasını sağlayacak fikirleri içeriyor. Ar-Ge çalışmalarında sosyal sorumluluk projeleri yoluyla kurumlar arasındaki etkileşimi artırmaya yönelik çalışmalar yapılacağı belirtildi.