GAZİLER HAFTASI

Şehit ve Gazilik Mertebesinin Ulviyetine İnanan Her Türk insanı, bu vatan evlatlarının her zaman yanında olmuş olmaya da sonsuza dek devam edecektir.

GAZİLER HAFTASI | Kayseri Konaklar İlkokulu ve Ortaokulu | Özel O...
24 Eylül 2019

Sakarya Meydan Muhaberesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e, “MAREŞAL” rütbesi ile “GAZİ” ünvanı verilmiştir. Bu tarihe atfen her yıl 19 Eylül günü , “GAZİLER GÜNÜ” olarak kutlanmaktadır. Bu tarih aynı zamanda tüm yurtta Kahramanlık Günü olarak da adlandırılmaktadır.

İyi Dersler Okulu öğrencilerimiz de her Türk evladı gibi bu günde Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmak ve savaş arkadaşları gazilerimize hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmaya devam etmektedir. Türk tarihi şehitlik ve gazilik destanları ile doludur. Her Türk evladı bu onura sahip olabilmek için, vatanı, milleti, bayrağı, milli ve dini değerleri için savaşmayı kendisinin ulaşabileceği en büyük değer olarak görmektedir.  Şehit ve gazilik mertebesinin ulviyetine inanan her Türk insanı, bu vatan evlatlarının her zaman yanında olmuş olmaya da sonsuza dek devam edecektir.