Afet Hazırlık Eğitimi

Afet Hazırlık Eğitimi | Kayseri Konaklar İlkokulu ve Ortaokulu |...

DEPREMİN OLUŞMASINI ENGELLEYEMEYİZ AMA ÖNLEM OLARAK DAHA GÜVENLİ BİR YAŞAM ÇEVRESİ OLUŞTURABİLİRİZ.

Deprem sırasın  her şey çok hızlı    geliştiğinden,    düşünme  süreniz çok kısa.  Önce   bir   gürültü  duyulur; ardından sarsıntı başlar.

Esas  yıkıcı  sarsıntı birkaç saniye sonra gelir.  Çoğunlukla yalnızca birkaç  adım  atılabilir. En hızlı biçimde güvenli bir yere ulaşıp, en  güvenli  pozisyonu  almak  gerekir. Başınızın ense kısmı öncelikle korumanız gereken bölgedir.

Deprem Tehlike Avı

Sınıfta Deprem Tehlike Avı’nı öğrencilerimiz arasında sıkça oynana “VIZZ”  oyunuyla yapabiliriz.

Bir öğrenci seçip sınıfta dolaşır, diğer öğrenciler VIZZ sesi çıkarır, öğrenci tehlike yaratan yere vardığında sizin de yardımınızla VIZZZ sesinin şiddeti  yükseltilip öğrencinin durması söylenir, sınıftaki tehlike gösterilir.

Tehlike Bölgeleri

• Yaşamsal tehdit yaratacak olan eşyalar (örneğin, yatak odasındaki gardırop veya çıkışı kapatabilecek eşyalar)
  • Daha sonra yılların emeği ve birikimi ile alınan, özellikle ekonomik değeri olan eşyalar (örneğin, bilgisayar, TV, müzik video cihazları.)
  • Son olarak da değer verdiğiniz, çocuklarınıza kalmasını istediğiniz ve tabii paramparça oldukları için yerden temizlemek zorunda kalmasını  istemeyeceğiniz eşyalarınız. ( örneğin: aile yadigarı eşyalar, cam eşyalar vb.)

İyi dersler okulları olarak KAYSERİ VALİLİĞİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ'ne ve sunumu yapan ADEM KOÇOĞLU 'na teşekkür ederiz.