Tatili Nasıl Değerlendirmeliyiz?

Karnelerin alınmasıyla birlikte heyecanla beklenilen yaz tatili geldi.

Tatili Nasıl Değerlendirmeliyiz? | İyi Dersler | Özel Okul
07 Temmuz 2017

Öğrenci ve veliler yoğun bir eğitim öğretim yılının ardından uzun sürecek bir tatile başladılar.

Tatil denilince akla ilk gelen okullar açılana kadar sınırsız oyun, eğlence ve dinlenme. Ama her şeyin fazlası nasıl yarar sağlamıyorsa değerlendirilmeyen fazla tatilde bir müddet sonra yorucu hale gelebiliyor ve öğrenciler yeni eğitim dönemine dinlenmiş, hazır olarak başlamak yerine daha da yorgun olarak gelebiliyor.

Her öğrencinin en doğal hakkı olan tatil zamanı; yılın yorgunluğunu atmak, kendini yenilemek ve mutlu edecek şeyler yapmak için güzel bir tatil programı ile planlanmalı ve kaliteli olarak değerlendirilmelidir. Boş zamanın boşa geçen zaman olmaması için gayret edilmelidir.

Planlama yapılırken;

Bedensel gelişim için, öğrencinin ilgi ve yeteneğinin olduğu bir spor dalında düzenlenen kurs programına yönlendirilebilir. Bu sayede yeni bir sosyal çevrede kazanmış olur.

Arkadaşları ile tiyatro, gezi vb. etkinliklere katılımı sağlanabilir.

Öğrendiği bilgileri unutmaması için konu tekrarları yapması, testler çözmesi ile ilgili rehberlik yapılabilir.

Kendini ifade yeteneğinin güçlenmesi, anlayışının artması için kitap okuma ve kütüphaneye gitmesi teşvik edilebilir.

Aile büyüklerine ve ihtiyacı olanlara yardım etmesi konusunda yönlendirilerek sorumluluk duygusu geliştirilebilir. Bunun için huzur evleri, çocuk esirgeme gibi kurum ziyaretleri konusunda destek olunabilir.

Yaşadığı veya gezmeye gittiği şehirlerdeki tarihi yerleri, müzeleri gezerek kültürümüzü daha iyi tanıması, değerlerimize sahip çıkmayı öğrenerek daha geniş bir vizyona sahip olması için ona eşlik edilebilir.

Böylece kelimenin tam anlamıyla dolu dolu geçirilen bir yaz tatili sonunda okullar açılırken öğrencilerin hem dinlenmiş hem yenilenmiş olarak donanımlı bir şekilde yeni eğitim öğretim yılına hazır olması sağlanabilir.

İyi tatiller…