Lys Değerlendirmesi

Lisans Yerleştirme Sınavlarının ilk ikisi 10 Haziran cumartesi günü LYS-4 Sosyal Bilimler testiyle başladı.

Lys Değerlendirmesi | İyi Dersler | Özel Okul
15 Haziran 2017

Sosyal Bilimler testinde 90 soru soruldu. 11 Haziran Pazar günü LYS-1 Matematik testinde ise 80 soru soruldu.

2017 yılında LYS kapsamında 340 sorudan 15’i kısa cevaplı yani açık uçlu olarak sorulacak.

LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavına 517.012 aday başvurdu. Bu sınavdaki kısa cevaplı sorular Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi (tarih), Küresel Ortam: Bölgeler ve Ülkeler (Coğrafya), Psikoloji (felsefe grubu) bölümlerinden hazırlanmıştır.

LYS-1 Matematik Sınavına 839.124 aday başvurdu. Sınav ilk kez 80 soruluk tek test halinde yapıldı. Kısa cevaplı sorular; Bölünebilme, İntegral ve Üçgende Açılar konularından hazırlanmıştır.

Bu sınavın zorluk düzeyi 2015-2016 yıllarıyla benzerdir.

Matematik Sınavında en önemli sorun, 2016 yılına kadar uygulanan müfredatta yer alan ama bu yıl ilk kez 12. Sınıf öğrencilerine uygulanan yeni müfredatta bulunmayan konulardan Analitik Geometri kapsamındaki Uzayda Doğru ve Düzlem Denklemleri konusundan 2 soru ve Trigonometri içindeki Ters Dönüşüm Formülleri konusunda 1  soru sorulmasıdır.

Bu sorularla ilgili ÖSYM yetkililerinin gerekli açıklamayı yapmasını bekliyoruz.