Okul Başarısını Arttırmak İçin 10 Öneri

Okul Başarısını Arttırmak İçin 10 Öneri | İyi Dersler | Özel Okul
20 Aralık 2017
  1. Sağlıklı Yaşam Dengesi

Eğlenecek ve çalışacak zamanları iyi ayırt etmeyi öğrenin.

1. Zaman Yönetiminin Gerçekten Ne Anlama Geldiğini Anlayın

Size zaman kaybettiren şeylerin farkına varın.

1. Bu Zaman Kaybettirici Alışkanlıkları Eleyin

Size zaman kaybettiren şeyleri tespit ettik. Şimdi asıl önemli olana geldi. Bunlardan kurtulmak. İşin biraz zor kısmı bu olabilir

1. Çalışma Şeklinizi Değiştirin Ve Geliştirin

Yeni metotlar deneyin. Daha yüksek not alan arkadaşlarınızı dinleyin ve onlardan yararlanın..

1. Gerçekçi Olmayan Hedeflerden Uzaklaşın

Gerçekçi olmayan hedefler ilerde depresyon ve tükenmişlik hissine neden olabilir. Hedefleriniz gerçekçi ve ulaşıla bilir olsun.

1. Uykunun Önemi

Özellikle  az uyuyan bireylerin düzenli 8 saat uyuyan bireylere kıyaslayan araştırmalarda, az uyuyanların daha endişeli, kararsız ve sinirli olduğu görülmüştür. Özellikle son sınıf öğrencileri uyku düzenine dikkat etmeli.

1. Kendiniz İçin Çalışın

Aileniz istiyor diye, öğretmeniniz kızıyor diye uzun süre çalışmayı sürdüremezsiniz. Çalışma motivasyonu içten gelmesi gereken bir özellik. Hedeflerinizi ve hayallerinizi gerçekleştirmek için harekete geçin.

1. Öğretmenler İle İletişim Kurun

Konu ile ilgili olduğu sürece bol soru sorun ve öğretmenlere çözemediğiniz soruları çözdürün. Öğretmenleri ders anında çok dikkatli dinleyin özellikle sayısal dersleri büyük oranda ders anında öğreneceksiniz.

1. Okuma Alışkanlıklarınızı Geliştirin

Anlayarak hızlı okuma kurslarına katılın ya da kendiniz evde bununla ilgili alıştırmalar yapın. En basit dil ile anlatmak gerekirse okuyun.

1. Kendinizi Ödüllendirin

Sizi kendinize zorlu çalışma dönemlerinden bazı ödüller koyun. Arkadaşlar ile geçirilecek eğlenceli bir hafta sonu. Özellikle hafta sonunun en az bir günü kendinize ödül olarak ayırın.