Spor ve Akademik Başarı Kuramı

Spor ve Akademik Başarı Kuramı | İyi Dersler | Özel Okul
26 Kasım 2017

Günümüz öğrencilerinin ders başarılarını etkileyen ve yön veren en büyük unsurlar; motivasyon, odaklanma, başarı hırsı, dikkat, koordineli çalışma, planlı ve düzenli çalışma, strateji geliştirme, kural bilinci, hedef odaklı çalışma ve disiplindir. Spor ise tamamen sistem, disiplin, hedef ve başarı kombinasyonudur.

Ne zaman takım halinde, ne zaman bireysel sorumluluk almak gerektiğini birey spor sayesinde daha kolay öğrenir ve hayatının her alanına adapte eder.

Sporun içerisinde olan çocuk ister istemez disiplinli, planlı, kurallı bir sistem uygulamaya, hedef belirlemeye ve o hedefe yönelmeye, nasıl varılması gerektiğini planlamaya ve stratejiler geliştirmeye başlayacaktır. Hayatının her adımı planlı bir şekilde ve sonuç ilişkisi içinde olacaktır.

Düzenli yapılan spor etkinlikleri derslerin zamanlı, programlı, prensipli şekilde çalışılması alışkanlığı kazandıracaktır.

Özellikle ergenlik döneminde yapılan düzenli spor her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutacağı gibi, uygun görmediğiniz hareketlerden de çocuğunuzu koruyacaktır. Bir ömür devam edecek olan sağlıklı yaşantının da temellerini oluşturacak. Tüm yaşantısı spor sayesinde bilişsel psikolojik duygusal açılardan daha sağlam ve olgun yapıda şekillenir.

Akademik başarısı ile spor başarısı aynı ivme de ilerleyeceği ve başarma duygusunu ve hazzını yaşadıktan sonra hayat felsefesi bu yönde ilerleyeceği için daha saygı duyulan ve daha çok başarmak isteyen bir çocuk olarak yetişecektir.

Derslerde yapamıyorum demek yerine belli bir dönemden ve felsefe edindikten sonra “nasıl yapabilirim “ durumuna geçecektir. İşte bu yüzden her birey yaş önemli olmaksızın günde en az 1 saat spor yapmalıdır. İster aktif sporlar isterse yürüyüş olsun ama yeter ki hayatınızda spor olsun. Mesela bu gün kendinize bir iyilik yapın ve işyeriniz yakınsa yürüyerek gidin ya da 1 durak önce inin... Siz başlarsanız çocuklarınız sizi mutlaka örnek alacaktır.

Sporla kalın...