Ruhumuza Keşif Yolculuğu

Ruhumuza Keşif Yolculuğu | İyi Dersler | Özel Okul
29 Aralık 2017

Sanat nedir? Sadece yetenekli olan bireyler mi sanatla ilgilenir ya da sanat icra ederler? Peki, yetenek nedir? Sanat dallarından biriyle uğraşan bireylerin ruhundaki sanat izleri, insanı ve vicdanı yaklaşımları... Sanatın bireyin ruhunda bıraktığı izler...

Bütün bunları bir düşünmek lazım. Her birey doğuştan en az bir yetenek ile doğar lakin önemli olan ruhunda derin izler bırakacak olan bu yeteneği keşfetmektir. İyi dersler okulları değişime ve gelişime her daim açık güçlü öğretmen kadrosu ve okullarındaki yetenek geliştirme atölyeleri ile minik yeteneklere bu yolda ışık tutmaktadır.

Ruha keşif yolculuğunda yeni tatlar arayan bireyin yolu sanata uğramış ise değişime açık güçlü ve sağduyulu bir yürek taşıyor demektir.

İyi dersler okullarında sanata dair Kasım ayında Mondrian tablolarından yola çıkarak kendi eserlerimizi ürettik. Bu çalışma konusu ve gösterilen çalışmaları hep aynı tatta olsa bile bize herkesin elinden çıkan aynı ürünün nasıl farklılaşabileceğini göstermiş oldu ve bu noktada daha farklı neler üretebileceğimizin farkına vardık. Ayrıca resim yapmanın yetenek ten ibaret olmadığını ve herkesin güzel bir sanat eseri ortaya çıkarabileceğini de kanıtlamış olduk.

Yetenekli bireylerin sanatta ön plana çıktığı kaçınılmaz gerçeği kabul etmek gerekir lakin hiç yeteneği olmayan ancak azimli ve ilgili bir bireyin de çok iyi sanat eseri üretebileceğinin de toplum olarak farkında olmamız gerektiğini düşünmekteyim.

İyi dersler okulları olarak sanata dair savunduğumuz ve sonuna kadar inandığımız gerçek şudur ki; ilgi ve azim olmaz ve o bilgi doğru eller tarafından islenmez ise bir yetenek çürür gider. Lakin sadece ilgi ve azimle sıfırdan bir yetenek sahibi olunabilir. Doğru ellerde doğru işlenmiş bir nakış gibi sevgiyle ilmek ilmek yeteneğe dönüşecek minik eller bizim emeğimiz çocuklarımızın azmi ile iyi dersler okulları atölyelerinde buluşuyor.