Reversi Akıl Oyunu Turnuvası

Reversi Akıl Oyunu Turnuvası | İyi Dersler | Özel Okul
05 Mart 2018

Reversi oyunu 8x8 kare tahtada oynanan 2 kişilik strateji oyunudur.

Reversi eka ve akıl oyunu mantık yürüterek strateji geliştirmede etkili bir oyun olan REVERSİ çocuklara sabretme ve başladığı işi bitirme alışkanlığı kazandırmada etkili bir oyundur. Öğretmenlerin ders materyali olarak kullanabileceği zevkli ve öğretici bir zeka oyunudur. Oyunda amaç rakibinizin taşlarını kendi renginize çevirerek rakibinizin taş sayısını geçmektir. Tabi bunları yaparken rakibinizin bir kaç hamle sonra yapabileceği hamleleri etkili bir mantık yürütme ile tahmin etmeniz gerekecektir. Mantık yürütme, strateji geliştirme, akıl yürütme ve dikkat gerektiren zevkli bir oyundur.

1883'te İngiltere'de Lewis Waterman veya John Mollet tarafından bulunmuştur. Oyun zamanla İngiltere'de popüler bir hal kazanmıştır. 64 taş ile oynanan oyun 1893'te Alman oyun yapımcısı Ravensburger tarafından üretilmeye başlandı.

Oyun modern versiyonu ile othello olarak piyasaya sürüldü ve 1971 yılında Japonya'da patent almıştır. İlk uluslar arası othello şampiyonası 4 Nisan 1973 te Japonya'da yapıldı.

Oyun 1975 yılında da ABD de Gabriel Industries tarafından piyasaya sürüldü. Günümüzde dünyada çeşitli turnuvalar yapılmaktadır.

İyi Dersler Okulları olarak bu hafta okulumuzda Reversi Oyun Turnuvası yapılacaktır. Turnuva her sınıfın kendi ders saatinde öğretmenlerin yaptığı eşleştirme şeklinde olacaktır. Her sınıf seviyesinden bir şampiyon belirlenecektir. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.