İyi Dersler Okullarında Portfolyo Süreci

İyi Dersler Okullarında Portfolyo Süreci | İyi Dersler | Özel Oku...
29 Aralık 2017

Portfolyo; öğrenme sürecinin bir kaydıdır. Öğrenme, sosyalleşme ve gelişim süreçlerini içerir. Süreçte öğrencinin, neyi nasıl öğrendiği, analiz ve sentez yeteneği, düşünme becerileri gelişimi incelenir. Dinamiktir, süreci sonuna kadar takip eder ve değerlendirir. Öğrenci merkezdedir ve aktiftir. Öğrenci, seçer, toplar ve yansıtır. Programın amaçlara ulaşıp ulaşmadığını değerlendiren bir çalışmadır. Öğretmenin, öğrenci hakkında detay bilgi edinmelerini sağlayan ürünlerdir. Portfolyolar, çocukların güçlü yönlerine odaklanır.

Okul öncesindeki portfolyo, gelişimsel kilometre taşları ile ilgili olarak büyümeyi vurgularken, ilkokul düzeyindeki portfolyo, programın özel amaçları ile ilgili olarak çocuğun gelişimine dikkat çeker. Kişiseldir. Süreç içerisinde gelişimsel olarak kat ettiği yolu gösterir.

Portfolyo sunum tarihi 06 Ocak  2018 olarak Kayseri ve İstanbul da aynı tarihte olacaktır.