İyi Dersler Okulları Türk Kültürünü Yaşıyor ve Yaşatıyor

İyi Dersler Okulları Türk Kültürünü Yaşıyor ve Yaşatıyor | İyi De...
30 Ekim 2018

İyi Dersler Okullarında öğrenciler Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı bularak, kültürün maddi ve manevi öğelerini, unutulan değerlerimizi, oyunlarımızı ve örf-adetlerimizi canlı tutmak için 6. Sınıf öğrencilerinin düzenlediği ‘’ Türk Kültürünü Tanıyoruz ‘’ etkinliği izleyicileriyle buluşturduk.

Etkinliğimizin en temel kazanımı olan sosyal beceri ve değerlerimize sahip çıkmak adına çocukların rol aldığı hayatı yaparak, yaşayarak deneyimlediği bir dünya oluşturduk. Geçmişle bu günü harmanladığımız tiyatral gösterimizde hepimizin evde yaşadığı sanal ortam gerçeğini biraz abartarak hazırlanan skeçle sanallığın zirvesine çıktık. Unutulan oyunlarımızdan olan 5 taşı okul müdürümüz Hasan Akkaya katılımıyla oynadık.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Müjgan Özdemir Kilit ‘’Bu etkinlikte İyi Dersler Okulları öğrencileri ve konuk Karadenizli Zinnet Özer’in katılımıyla yöresel Karadeniz evi dizayn ettiler. Çocuklarımız geçmişe dair ‘’bir yastıkta kocamak’’ deyimi üzerine konuğumuzla söyleştiler. Ayrıca imece, ön yargı, aile bağları, öğrencilerimizin hazırladığı ‘’sanal aile’’ skeciyle bizlere görsel, anlamlı ve bol çıkarımlı bir şölen sundular. ‘’ dedi.

Türk Halk müziğinin aşık geleneğini Müzik Öğretmenimiz Şentürk Dündar bizlere anlattı.

Kültürümüz geleceğimizdir diyoruz.