Atık Yağlar Lavobaya Değil Şişeye

Her atık çöp değil! Atık yağlarımızı geri dönüşüme yolluyoruz.

Atık Yağlar Lavobaya Değil Şişeye | İyi Dersler | Özel Okul
22 Mart 2019
  • Yazar : Alev Kaya

Lavaboya dökülen  1 litre yağ, 1 milyon litre suyun kirlenmesine sebep olmaktadır. Atık yağlar, atıkların kanalizasyon borusuna yapışmasına, borunun daralmasına ve kanalizasyon sisteminin tıkanmasına sebep olmaktadır. Bu durum her yıl milyonlarca liranın alt yapı masraflarına harcanmasına neden olmaktadır. Ayrıca kanalizasyona dökülen atık yağlar, atık su arıtma tesislerine de ciddi zararlar vermektedir. Atık yağlar bir takım işlemlerden geçirildikten sonra biyodizel, sabun, yemlik yağ vb. olarak kullanılabilmektedir. Atık yağlarımızı herhangi bir şişe veya kavanozda biriktirerek toplama merkezlerine teslim etmemiz, bütün bu olumsuzlukların önüne geçebilmek, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve çevreyi korumak için önemlidir.

İyi Dersler Okulları olarak bizler de bu bilinçle yola çıkarak 22 Mart Dünya Su Günü hazırlıklarına günler öncesinden başladık. Yaratıcı Yazarlık dersinde öğrencilerimizle  ‘Atık Yağ Şişesi’ tasarladık. Tasarladıkları şişeleri evlerine götüren öğrencilerimiz atık yağları bu şişede toplamaya başladılar. Öğrencileriniz hem ailelerinden hem de yakınlarından destek alarak doldurdukları bu şişeleri 22 Mart Dünya Su Gününde okula getirip belediyenin geri dönüşüm tesislerine teslim ettiler.