Akıl Oyunları Dersinde Sudoku Keyfi

Akıl Oyunları Dersinde Sudoku Keyfi | İyi Dersler | Özel Okul
09 Ekim 2017

Sudoku üstün hünerli bir mantık bulmacasıdır. “Su” Japonca rakam demek “doku” ise tek kişilik oyun anlamına geliyor. Sudoku oynamak için iki şey yeterlidir: bir kalem ve bir sudoku sorusu. Ders çalışırken sıkıldığınızda, stres atmak istediğinizde rahatlatan bir aktiviteye ihtiyaç duyduğunuzda sudoku kaçınılmaz bir çözüm olacaktır.

İyi Dersler Okulu olarak öğrencilerimize sudokuyu öğretip matematiğe olan ilgilerini arttırmayı planladık.Sudoku oynamanın pek çok faydası bulunuyor. Sudoku oynadığınızda hafızanız ve mantığınız beraber çalışır. Sayıları hatırlamak için hafızamızı, sıradaki boşluğu doldurabilmek için de mantığımızı kullanırız. (3000 yetişkin erkek ve kadın arasında yapılan araştırmalarda, günde 60-75 dakika sudoku oynayan kişilerin beyin performanslarının 10 yaş daha iyi olduğu kanıtlanmış.)Ayrıca sudoku  ilgi çekici ve eğlenceli olmanın yanında zaman duygunuzu da güçlendirir. Hızlı karar almanızı ve daha çabuk harekete geçmenizi sağlar. Sudoku oynamak stratejik düşünme ve yaratıcı çözüm gerektirir. Çünkü bir oyunun ortasında oyunu bıraktığınızda ve sonra tekrar başladığınızda oyunu en baştan düşünmeniz gerekir. Böylece konsantrasyon ve yeniden odaklanma becerilerinizi gelişir.

Tam öğrenme modelini esas alan okulumuz bu faydaları ile sudoku oynatmaya devam edecektir.