2017 Ösys Sınav Sistemindeki Değişiklikler

2017 Ösys Sınav Sistemindeki Değişiklikler | İyi Dersler | Özel O...
08 Mart 2017
  • Paylaş

PUAN TÜRÜ DEĞİŞEN BÖLÜMLER HANGİLERİ VE YENİ PUAN TÜRLERİ NELERDİR?

2017 yılından geçerli olmak üzere, aşağıdaki bölümlerin puan türleri değişmiştir.

  1. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği (YGS 6 E TM 2)
  2. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği ( YGS 1 EMF 1)
  3. Kimya Öğretmenliği (YGS 2 EMF 3)
  4. İlahiyat                                  (YGS 4 E TS 1)
  5. Özel Öğretim Öğretmenliği (YGS 4 E TS 1)
  6. Okul Öncesi Öğretmenliği (YGS 6 E TS 1)
  7.  

SINAVSIZ GEÇİŞ UYGULAMASI KALKTI MI?

Evet. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından ön lisans programlarına sınavsız geçişle yerleştirme işlemi kaldırıldığından mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar, ön lisans programlarına ek puanları ile yerleştirileceklerdir.

 

SINAVA GİRİŞ SAATLERİYLE İLGİLİ NASIL BİR DEĞİŞİKLİK OLDU?

Adaylar, saat 10.00’da başlayan sınavlarda saat 09.45’ten sonra; saat 14.30’da başlayan sınavlarda saat 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

 

LYS’DE KISA CEVAPLI SORULAR OLACAK MI?

Evet, bu yıl defa uygulanacak kısa cevaplı soru sistemine göre, LYS’de kısa cevaplı sorular yer alacak. Öğrenci sorunun cevabını kısa cevaplı optik forma kodlayarak verecek. Kısa cevaplı sorular her testte 3 soru olmak üzere toplamda 15 soru olacak.

 

LYS MATEMATİK VE GEOMETRİ TESTLERİ BİRLEŞTİ Mİ?

Evet. LYS Matematik ve Geometri testleri önceki yıllarda ayrı iken bu yıl tek bir test olarak karşımıza çıkacak. Bu durumda Matematik sorularının puan değerinde kısmi bir azalma Geometri sorularının puan değerinde ise kısmi bir artış meydana gelecek. Bu nedenle Matematik dersine her zamanki gibi önem vermenin yanında, Geometri dersine de önceki yıllara göre daha çok önem vermek gerekecek.

 

AÇIKÖĞRETİM PROGRAMLARINA PUAN TÜRÜ GETİRİLDİ Mİ?

Evet. Açıköğretim programlarına önceki yıllarda en yüksek puanınızla giriş yapabiliyordunuz ancak bu yıldan itibaren her program için istenilen puan türünden aldığınız puanla giriş yapabileceksiniz. Bunun yanında Açıköğretim lisans programlarına girebilmek için LYS’ye girmek zorunlu hale geldi.

 

 

ÖĞRETMENLİK PROGRAMLARINA SIRALAMA SINIRI GETİRİLDİ Mİ?

Evet. Önceki yıllarda Hukuk, Tıp, Mimarlık ve Mühendislik programlarına getirilen sıralama sınırı bu yıldan itibaren öğretmenlik programları için de geçerli olacaktır. Bundan böyle öğretmenlik programlarına girebilmek için sıralamanızın minimum 240 bin olması gerekmektedir.


İyi Dersler'e Katılın

Bizimle iyiyi keşfetmeye hazır mısınız?

Kayıt Bilgi Formu / Kariyer / Bize Yazın